Monday, October 19, 2009

Valimised on läbi, elu läheb edasi.

Tere kõigile,

Demokraatia ehk rahva võim on sedakorda jälle rääkinud. Tulemused on ühtedele rõõmsad, teistele teevad tuska, nii see juba kord on. Võim on alati mõjunud magnetina, olgu see siis pealinn või Salme vald, ükski koht ei jää tühjaks. Selles postituses on ka juttu valimisest, hotellide ja spaade valimistest.

Kes veel suudab reageerida, siis koolivaheaja esimeseks nädalavahetuseks on veel mõned toad.
Turovski on tulemas laupäeval ja räägib nii lastele, kui täiskasvanutele huvitavaid detaile loomariigist.

Proovime GOSPA's novembris paari asja, mida varem pole teinud, vaatame kuidas inimesed reageerivad. Esimene neist on kunstiklass. Nagu ikka inimesed on erinevad, minul on tööõpetusest ainult halvad mälestused ja väga ei kipu mõõka taguma või klaasi puhuma. Samas tean, et on palju neid, kes tunnevad oma tehtud asjast suurt rõõmu ja mis peamine, neil tuleb see hiilgavalt välja. GOSPA organiseerib Kuressaare Kunstiklassis workshopi, kus saab kätt harjutada ja lähedastele lõbusaid kingitusi teha.
Teine nishitoode on novembris nn. sisekaemus ( mis on nii lahe sõna, et pidi kirjutama ). See on Tiibeti laamade rituaalide kohaselt läbiviidav tegeluste jada. Eesmärgiks on süveneda iseendasse, leida vastuseid isiklikele küsimustele, puhastada keha ja vaimu. Kuna GOSPA'l endal see kompetents puudub, et anda edasi seda, mida Tiibetis tehakse, siis selle toote viib klientideni Terje Mander, külalisena ( nagu teatris kavalehele kirjutatakse ). Üldiselt ma usun nendesse toodetesse, mis ei ole ühest kultuuriruumist teise tõstetud, vaid koosnevad paljudest pisiasjadest, mis asja õigeks teevad ja unikaalne eripära on üks nendest. Samas on kindlasti inimesi, kes ihalevad midagi kauget ja kättesaamatut, kes usuvad, et see, mis tuleb mujalt on parem.

Spaa kool

Kuigi ma lubasin rääkida sellest mida spaa külastamise puhul tuleks tähele panna, enne kui ühe või teise asutuse kasuks otsustate, siis igapäevaelu andis kattuva teema. Alljärgnevale loole on kommentaarid teretulnud, mind tõesti huvitab, mida kliendid arvavad.
Hea sõber saatis mulle lingi ühest turundusblogist ja soovitas mul kommenteerida. Seal võttis sõna üks Eesti tuntud turundusjuht, kes oli käinud Spaas koos perega ja oli natuke nördinud, et kõik spaad on jumala ühesugused ja lastele pole loodud tingimusi. Lisaks olid kommentaarid veel paarilt tuntud turundusinimeselt, kes jagasid seisukohta ja pidasid kõiki spaasid ühele segmendile orienteerituks ja üsna sarnasteks. Point selles, et me oleme GOSPA's püüdnud keskenduda just lastega peredele, jättes kõik romantikud ja vaikuse ihalejad sõbralikele konkurentidele. Tuleb välja, et meie püüdlused on olnud viljatud ! Eesti paremad turundusinimesed ei näe, et me oleme positsioneerinud ennast lastesõbralikuks. Üritused, detailid, graafika, teenindus, aga ei midagi. On kaks võimalust, meie ei ole piisavalt tööd teinud või klient ei süvene piisavalt. Kes julgeb järgijatest või blogikülalistest arvamust avaldada - Kas kõik spaad on ühesugused ?
No ja praktikuna võin öelda, et mis iganes te ei tee, jääge enda valitud teele kindlaks, ärge rabelege. Nii ka meie, me usume, et meie tee on olla lastesõbralikum spaa.

Kuidas valida ?

Te maksate oma teenuse eest raha. Seda ei ole kerge käest anda, sest selle hankimine ei ole nii lihtne. Mõelge läbi, miks te midagi teete, siis on teie ootused paigas ja te ei tunne pärast mõru maitset suus. Kuigi jah, see hetk, kui raha ära võetakse on alati kehv olla :)
Reegleid ei ole, igaüks teeb need ise, mina saan rääkida oma kogemusest ja käitumisest:
1. Tehke omale selgeks kriitilised tingimused - asukoht, ligipääs tootele, teenuste loetelu jne
2. Uurige tausta, ärge piirduge hotelli kodulehega, kolage interneti travel foorumites, leidke ausat tagasisidet.
3. Kõige usaldusvääresm info on sellel, kes on seal ka tegelikult käinud. Kui sõber soovitab, siis on see kõva argument.
4. Võtke hotelliga otse kontakti ja küsige B/A rate'i, reeglina on see sama või parem, kui online broneerimismootorites, aga teil tekib hotelliga isiklik side.

Spaade puhul on asi keerulisem.
1. Tehke selgeks mida te tegelikult tahate - ilu, medicaly, wellnessi, veekeskust - mis te tahate, et teiega juhtuks ja pange vastavalt oma teenus paika. Ärge jätke midagi juhuse hooleks, et lähen kohale, siis vaatan, siis on hilja.
2. Analüüsige spaa hoolitsuste menüüd, pigem on lühike menüü julgustavam, pika ja eksootilise menüü korral, on see märk sellest, et tehakse kõike ja kõigile.
3. Uurige kui palju on spaahotellis hoolitsusteks ruume, vähe ei ole veenev, nad ei ole tegelikult spaa kliendile orienteeritud ja palju on konveier, kus teile ei pöörata piisavalt tähelepanu ja te ei tunne ennast hästi.

Üldiselt on kõigil omad reeglid, kõige tähtsam on ikka ja alati teeninduse hoolivus, soojus ja sõbralikus.

Ärge külmetage,
GOSPA teenindajate nimel,
Tauri Sumberg









2 comments:

Unknown said...

Tere! Kui ma seda postitust täna lugesin, siis mõtlesin, et kindlasti väga paljud on andnud tagasisidet. Minu üllatus oli suur, kui nägin, et mitte ühtegi kommentaari ei ole. Tauri, lugesin samuti läbi selle postituse turundusinimeste poolt ja mulle meeldis väga sinu lause, et "Mis maksmist ja teenust puudutab, siis kas sa Stockmannis käies saad Kaubamajas maksta ?". Minu arvates tahavad inimesed vahel liiga palju. Mina ei tuleks selle pealegi, et kui tahan kasutada mõne kõrvalmaja teenuseid, siis tulen seda teie majast küsima. Ausalt öeldes pole ma muidugi kunagi ka nendes kõrvalmajades käinud, seega ei oska sealt midagi ka tahta. Kui nüüd vastata sinu üleskutsele, siis kõik spaad ei ole ühesugused. Tunnistan ausalt, et olen isegi käinud proovimas teisi spaasid (ainult 1 Saaremaal ja mõned mandril), et enda jaoks kindlaks teha, kas GOSPA on tõesti kõige parem. On küll! Ja kui korraks rääkida ka sellest, et olete orienteerunud lastele, siis mina pole teie juures kordagi lastega käinud (mul pole lapsi) ja pole mitte kunagi tundnud, et ma oleksin kuskil vales kohas või et ma olen saanud halba teenindust.

Mari said...

Nagu ühes teises postituses juba mainitud peab meie pere GoSpad kõige lastesõbralikumaks spaaks Eestis üldse. Kõige armsam asi üldse on leida hotellitoast eest riidepuul rippumas pisikene hommikumantel, seda pole ma üheski teises kohas veel kohanud:) Lisaks kaks mängutuba ja tegevused, lastehoid ning muidugi spa (kuigi lastebassein väike võiks olla...:))Mõnus on mehega või sõpradega õhtul restoranis mõnuleda kui laps samal ajal uute sõpradega end üliväsinuks mängib:) Lisaks oli suurepärane üllatus see, kui GoSpas oli see eripakkumine, et lapsed said restoranis tasuta süüa, äärmiselt tore emale-isale.

Ja kui meie 5 aastaselt tütrelt küsida, kuhu sa tahaksid reisima minna, vastab ta...Saaremaale:)

Sest tema jaoks Saaremaa = GoSpa