Thursday, October 29, 2009

" Müük! " - karjus Peep Vain

Tere Head GOSPA sõbrad,

Kuu vahetub ja eestlaste kalendris oli November Talvekuu. No palju õnne siis kõigile, kes igatsevad talverehve, läga, pidevat jalanõude hävitamist, pimedust, tuult ja lõikavat, ilma lumeta külma. On ka mingid kindlad asjad, mis aitavad seda aega taluda. Sõprade seltskond, punane vein, valge viin, lambaliha road, marineeritud seened, õunakook. No mis seal salata, üks lahedamaid asju on selgel novembri õhtul olla soojas välibasseinis ja vaadata, kuidas tähed säravad...

Nüüd pealkirja juurde - MÜÜK, karjus Peep Vain mingil saalikoolitusel, no ausalt, ma nägin mingit klippi teles. Päris jube oli, seepärast ma hakkasin mõtlema, et kas tõesti inimesed ostavad spaa puhkust, kui neile seda intensiivselt pakutakse ?! Kahju müügiinimestest, raske töö. Kui keegi tahab jagada kogemust, et mis tegelikult spaa puhul müüb, siis oleks see kõikidele müügiosakonnas töötavatele inimestele suureks abiks ja õpetuseks.
Lugesin see nädal üliõpilastele loengut spaa teemal. Oli üsna õpetlik kogemus. Auditooriumis oli mõni inimene, kes ka töötab selles valdkonnas, nende arvamused peegeldasid seda, milline on õhkkond ja millele keskendutakse nende ettevõtetes. Selgus, et konkurents tähendab tõsist ja kompromissitut võitlust elu ja surma peale. Tuli välja, et paljude spaade müügiosakonnas töötavad inimesed keskenduvad sellele, mis hinnaga konkurent oma tooteid müüb, mis tema pakkumise sisu on ja siis keskendutakse sellel, kuidas seda sama asja odavamalt müüa või kuidas kõvemini turunduses raha põletada. See saab tulla ainult juhtide piiratust mõtlemisest. See kandub üle alluvatele ja tulemuseks on kuri organisatsioon, kes süüdistab kõiki teisi oma ebaedus. Lihtsamalt öeldes, pole selgeks tehtud/mõeldud, mis on eesmärk.
Me oleme püüdnud GOSPA's selgitada meie eesmärki lihtsalt - meid ei huvita mida keegi teeb ja läbi mille ennast müüb. Meie eesmärk on paremini teenindada, olla hoolivam ja anda edasi saarlaste siirast soojust. Meie põhikliendid on lastega pered, aga samas ka kõik, kes tahavad hästi spaas puhata. Me usume, et kui me teeme oma tööd hästi, siis see on see, mille pärast inimesed tulevad. Nii, et kõigile sõpradele siin ja sealpool rindejoont - mõelge läbi, mis on teie töö eesmärk ja liikuge selle täitmise poole. Ükskõik kus te töötate ja mida teete.

Ja nüüd - MÜÜK - nali naljaks, tahtsin vaid avardada teie silmaringi. Kuna sõit GOSPA'sse sellisel kuul on paras ettevõtmine, siis ma siiralt soovitan - lennake. See on odav, see on tõesti odav, sest seda liini doteeritakse ja see lugu käib kähku - 40 minutit ja kohal. GOSPA kodukal on pakett - meie ja Estonian Airi koostööst, asi on üsna mugavaks tehtud.

Spaa Kool

Tere päevast lugupeetud Spaa Kooli vaatajad! Need, kes mäletavad ETV malekooli, mis algas kohe pärast pühapäeva hommikust laste filmi, saavad seda lauset nüüd Ivo Nei häälega öelda ( sügav kummardus suurmeistrile siinkohal ). Täna räägime massaazist. Paljud võib-olla ei tea, aga ligi pool spaas tehtavatest hoolitsustest on erinevad massaazid. Seda mitte ainult GOSPA's, igal pool maailmas on sama lugu. Seepärast on tähtis enne massaazi broneerimist ja sinna minekut üht teist teada.

1. Ärge võtke lühikesi a la 20 min. massaaze. Selle ajaga suudab normaalne terapist teha teil selja soojaks ja siis te tõusete sealt laualt, ilma et oleks üldse teenust saanud
2. Rääkige teenindajale oma ootustest ja ka probleemidest. Uskuge mind, nad on igasugu asju näinud ja kuulnud, neid ei ole nüüd küll vaja karta. Selle tulemuseks on teie suurem rahulolu.
3. Kui tugevasti on tugevasti tehtud massaaz. Paljud mu sõbrad ei käi GOSPA's massaaziz, kuna arvavad, et seal toimub mingi silitamine. Olen siis paar sõpra vägisi vedanud ja oi üllatust. Tehke omale selgeks, mis teile meeldib. Pole mõtet ka kangelast mängida, meil on ikka tugevaid saare naisi, kes võivad teil hinge kinni vajutada või mõne lihtsama luu murda.
4. Ükski massaaz ei tohi olla valus. Kogemus peab olema meeldiv, üks klient kirjeldas seda asja üsna otsekoheselt - hea spaa hoolitsus on nagu hea seks, sa ei taha, et see ära lõppeb :).
5. Erandiks on muidugi need kehahoolitsused, mis on mõeldud jääkainete väljutamiseks ja nahaaluse rasvkoe ( loe: tselluliidi ) ainevahetuse kiirendamiseks. Need ei ole küll massaazid, aga meestele teadmiseks, et naised näevad kurja vaeva ilu nimel ja paljud asjad on üsna valusad.

No see on lühidalt, kes tahab detailselt teada, no näiteks kes on GOSPA's eriti hea massöör, siis võib mulle küsimuse postitada kas meili või FB'i.

Lennukis näeme,
GOSPA meeskonna nimel,
Tauri Sumberg


10 comments:

Unknown said...

ma ei leia go-spa lehelt praegu seda estonian-airi paketti, tahaks tulla küll novembri lõpu poole

Tauri Sumberg said...

Sorry, inimesed aeglased, täna läheb üles :)

Anonymous said...

Mina sooviks ka infot heade massööride kohta. Olen käinud Gospas vaid korra ja "100" aastat tagasi ja asi, mis mind häiris olidki need teenused, mis juurde pakuti. Basseinid, saunad ja hotell on ju super. Tollal jäi mulje, et saare naised kes enne kala rookisid, on nüüd ümberõppe korras massööriks õppinud ja samas on massaz just asi, mida asjatundmatul inimesel teha ei laseks.
Sinu vihje, et lennata saab, on tõesti hea peaks ka millalgi nädalavahetuseks teile jälle sauna ja basseini tulema.

Anonymous said...

Lisaks veel, et minu hirmud spa massaazi osas ei ole seotud konkreetselt Gospa-ga, vaid üldse spadega ja näiteks Itaalia ja Hispaania randades ringi jalutavad hiinlased,kes massazi pakuvad-ei ärata ka minus mingit elevust .)
Järsku sa kirjutad oma Gospa sellest teenusest pikemalt, kus teie inimesed õppinud jne...

Tauri Sumberg said...

Anna mulle teada, kui sa tahad minna, ma panen sulle taylor made asja kokku. No natuke pean küsima ja natuke pean aru saama, et mida sa ootad. Ma olen sinuga nende hiinlaste osas nõu, ma olin ainus seltskonnas, kes hispaanias olles nendega mingit tegemist ei tahtnud teha, kuigi kõik ütlesid, et foot massage selle raha eest super.

soodoma ja gomorra said...

poordusin kunagi yhe professionaalist ariprojekti koostaja poole sooviga aidata tal projekti koostada, just finants poole pealt oleksin hatta jaanud. nimelt oli grandioosne plaan paberile panna KidsSpa. Asi jai pooleli, sest too mees uuris oma kanaleid pidi ja arvas, et sellele ideele ei leiduks rahastajaid ja projekt ei lahe ellu.
voimalik, huvi ja usk oli endal lihtsalt suur, soovisin vahemalt projekti kokku panna ja proovida myya.

miks ma seda kirjutan...sest siiani ei saa aru ka naiteks Gospa puhul...kus tuleb valja see, et olete orienteerunud nimelt lastega peredele?
kas peate selle alla silmas nadalavahetusi ja lasteprogrammi?

Oktoober, kus sai alla 12 aastased kaasa tasuta on muidugi suur vastutulek ja soodustus, samas, lastega tulles soovin saada ka ise tunnet, et saan puhata, mis minu jaoks tahendab seda, et lastel oleks tegevust ja selleks moeldud asju ja ruume, kus ei peaks lapsi pidevalt tagasi hoidma ja ise tundma, et segan oma lastega kedagi teist
sest usun, et omad lapsed on armasad ja imetlusvaarsed ikka eelkoige oma vanematele, paljud lapsevanemad minu arvates seda aga nii ei arva.

avaldan arvamust, sest endal kolm poega ja nuud ka piske tytar. Oma kolme poja parast oleme nii monestki yritusest ja kohast loobunud just teistele ja kaudselt ka endile moeldes. ja mitte, et poisid pahad oleks, vaid paraku poisd on karsitumad ja pysimatumad ning neid kuuleb, naeb ja jagub ruumi palju rohkem.

tegelikult on Gospa siiani minu konkurentsitu lemmik, ainult lastega pole seda kohrta kylastanud.

Anonymous said...

müügijutu kohal tuli tahtmine öelda, et GO Spa on minu puhul edukalt tulnud toime EMOTSIOONI ja VAIMUSTUSE ja LOJAALSUSE tekitamisega - ma küll olen mõelnud, et võiks proovida mõnda teist Saaremaa spaad ka, aga lõpuks broneerin alati GO Spasse toa & hoolitsused. :)

samas - see lastele orienteeritus ei tohiks mu meelest liialt domineerima minna. ma saan aru, et kunagi oli meediakära lastevabast nädalavahetusest ja seda on vaja siluda/sihtgrupi mälust kustutada, aga vähemalt sama tugev suund ja oluline sihtgrupp võiks olla ka need, kes tahavad romantic getaway weekendit (ja seda tahavad vahel ju nii lastega kui ka lasteta paarid). samuti näiteks sõbrannad, kes tahavad omavahel lounge'is lobiseda, restoranis hästi süüa, massaaži võtta ja muidu hedonistlikult aega veeta :)
kokkuvõtlikult: mu meelest oleks ideaal see, kui mõlemad sihtgrupid saaksid GO Spast seda, mida sealt otsima tulevad.

Tauri Sumberg said...

Väga head kommentaarid, täitsa tänulik. Tõde selles, et 100% õnne pole ühelgi segmendil võimalik saavutada. Me enda jaoks oleme seadnd eesmärgi, et see suhe segmentide vahel on 2/3 pered ja 1/3 spaa nautleijaid. Kahjuks on nii, et mõelmad segmendid ründavad sama aega - nädalavahetust. Pühapäevast -Neljapäevani kohtab lapsi harva ja ka paare harva, kui just suvi ei ole, ega keegi hommikul kinos ju ka ei käi.
Muutused võtavad aega ja nõuavad järjepidevust. See, et me tegime lastevaba nädala paara aastat tagasi, oli tingitud paljude klientide nurinast, et lapsi on liiga palju. Siis lõime ajalise võimaluse planeerida oma puhkust nii, kus neid segavaid faktoried oleks vähem. Meid see meediakära nii ei häirinud, sildikleepimine on meile üsna omane. Sellest me õppisime seda, et klient ei saa aru, kui ta peab elama selle järgi, et sellel kuupäeval on lapsed, sellel kuupäeval on geid, sellel kuupäeval on välismaalased. Lõppeb sellega, et keegi ei tule, sest ei viitsi süveneda. Meile on seda ka öeldud, et kui te soomlased sisse lasete, siis eestlased ei tule, et see on rohkem eestalste koht. No soomlased on enamalt jaolt suve perioodil, me kahjuks ei pea võimalikuks öelda, et teate ärge teie tulge. 100% õnne ei ole võimalik. Püüame edasi.

Anonymous said...

aitäh vastuse eest! muide, mina (mõõduka idealistina) arvan, et on võimalik ka selline lahendus, et kõik (või peaaegu kõik) on rahul. ja - võib-olla on see võhiklik arvamus, aga siiski - seda saaks teoreetiliselt ju soodustada kas või selliste väikeste liigutustega, et paigutada lastega inimesed ühele korrusele/ühte majatiiba, kus laste hommikune kilkamine ei sega neid, kes kaua magada tahavad jne.

Tauri Sumberg said...

jep, me teeme seda, kui just täiesti peapeal asi ei ole ( täituvus ). Me reeglina paneme nad eraldi tiibadesse, muidu on kuskil ikka natuke konflikti, ühed tulevad öösel klubist kilgates ja teised hakkavad päikese tõustes kohe säutsuma. Usu mind 200 inimest on majas korraga 100% korral, keegi ikka arvab, et damn kohvi oli tuline vms.